Karin Merlijn
Vijfmorgenstraat 33
7204 ND ZUTPHEN
0575 - 52 59 69
e-mail

Zie ook
Intu´tief Schilderen

Merlijn Zutphen
 Logo Merlijn Zutphen
Home  Reiki  Agenda  Karin Merlijn  Kaartje trekken 

Wat is Reiki?
Wat doet Reiki?
Usui Shiki Ryoho
Reiki cursussen
Oefenavonden
Ervaringen
FAQ
©Lieke Nijsten
Reiki ervaringen

Terug ...

Gordelroos en burn-out

Reiki vond ik niet direct iets voor mij. Ik houd van sporten en in de tuin werken en vind ontspanning door massages en dansen. Van oosterse spiritualiteit en geneeswijzen weet ik niet veel. Ik heb natuurlijk wel gehoord van meditatie, energiebanen, Chi, acupunctuur en zo. Maar kon mij niet voorstellen, dat ik die energie zelf zou kunnen voelen.

Toch was ik snel overgehaald 10 jaar geleden voor de eerste Reiki behandeling, omdat ik oververmoeid was en last had van mijn knie. Ik voelde de energie stromen, kreeg het warm en de behandeling ging gepaard met nogal heftig schokken in de buikstreek. Na een uur Reiki zat ik vol energie, voelde mij lichtvoetig, net alsof je al lopende een beetje zweeft. De pijn in de knie verdween. Ik heb toen wel een Reiki boekje aangeschaft, maar ik heb het nooit gelezen. Jaren later kreeg ik gordelroos. Met 5 Reiki behandelingen in ÚÚn week verdween de pijn en vlekken van de gordelroos. Weer enkele jaren later raakte ik overspannen en Reiki hielp mij de rust terug te krijgen en na twee maanden werkte ik weer. Na deze drie periodes van behandelingen zette ik de stap de Reiki 1 cursus te gaan doen.

Het bijzondere aan Reiki voor mij is dat ik de energie ervaar als ondersteunend in de energiehuishouding, ontspanning en gezondheid. Reiki ondersteunt het genezingsproces. Oefeningen doen kosten energie. Reiki geeft mij energie. De energie is er al, je hoeft het alleen te laten stromen en haar werk laten doen. Dus pas ik Reiki toe bij mijzelf. Deze energie kan geen kwaad doen, omdat er is nooit teveel van is. Geen kans op een overdosis. Het doet precies met je wat je op dat moment nodig hebt. Het is elke keer weer "spannend" hoe ik er op reageer. Reiki is voor mij even rust; een vorm van mediteren. Het voelen van de energie in je lijf leidt mij even af van de dagelijkse beslommeringen. Ik slaap met Reiki gemakkelijk in.

Enkele familieleden en vrienden hebben een behandeling van mij gekregen. Maar voorlopig heb ik Reiki vooral voor mijzelf.

Tonnie Tekelenburg
  omhoog

© Copyright 2000-2019 Karin Merlijn
Voor meer informatie kunt u contact opnemen.
 Startpagina - Merlijn Zutphen